I. Definicje

1. Administrator - oznacza SKANDALSKLEP.pl  , który świadczy usługi drogą elektroniczną oraz przechowuje i uzyskuje dostęp do informacji w urządzeniach Użytkownika.

2. Cookies - oznacza dane informatyczne, w szczególności niewielkie pliki tekstowe, zapisywane i przechowywane na urządzeniach za pośrednictwem których Użytkownik korzysta ze stron internetowych serwisu.

3. Cookies Administratora - oznacza cookies zamieszczane przez Administratora, związane ze świadczeniem usług drogą elektroniczną przez Administratora za pośrednictwem serwisu.

4. Cookies Zewnętrzne - oznacza cookies zamieszczane przez partnerów Administratora, za pośrednictwem strony internetowej serwisu.

5. Serwis - oznacza stronę internetową lub aplikację, pod którą Administrator prowadzi serwis internetowy.

6. Urządzenie - oznacza elektroniczne urządzenie za pośrednictwem, którego Użytkownik uzyskuje dostęp do serwisu.

7. Użytkownik - oznacza podmiot, na rzecz którego mogą być świadczone usługi drogą elektroniczną lub z którym zawarta może być umowa o świadczenie usług drogą elektroniczną.

II. Rodzaje wykorzystywanych cookies

1. Stosowane przez Administratora cookies są bezpieczne dla urządzenia Użytkownika. Nie jest możliwe przedostanie się do urządzeń użytkowników wirusów lub innego niechcianego oprogramowania lub oprogramowania złośliwego. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie wykorzystywane przez Użytkownika i dostosować serwis indywidualnie każdemu użytkownikowi. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu oraz przypisaną wartość.

2. Administrator wykorzystuje jeden  typy plików cookies:

Cookies sesyjne: są przechowywane na urządzeniu Użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci Urządzenia. Mechanizm cookies sesyjnych nie pozwala na pobieranie jakichkolwiek danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z Urządzenia Użytkownika.

3. Użytkownik ma możliwość ograniczenia lub wyłączenia przechowywania i dostępu do plików cookies w jego urządzeniu. W przypadku skorzystania z tej opcji, korzystanie z serwisu będzie możliwe poza funkcjami, które ze swojej natury wymagają plików cookies.

III. Cele w jakich wykorzystywane są cookies

1. Administrator wykorzystuje cookies własne w następujących celach:

-  uwierzytelniania użytkownika w serwisie i zapewnienia sesji użytkownika w serwisie:

-  poprawnej konfiguracji wybranych funkcji serwisu, umożliwiając w szczególności weryfikację autentyczności sesji przeglądarki;

- optymalizacji i zwiększenia wydajności usług świadczonych przez Administratora. 

IV. Możliwości określenia warunków przechowywania lub uzyskiwania dostępu przez cookies

1. Użytkownik może samodzielnie i w każdym czasie zmienić ustawienia dotyczące plików cookies,określając warunki ich przechowywania i uzyskiwania dostępu do plików cookies w urządzeniu Użytkownika. Zmiany ustawień, o których mowa w zdaniu poprzednim, Użytkownik może dokonać za pomocą ustawień przeglądarki internetowej lub za pomocą konfiguracji usługi. Ustawienia te mogą zostać zmienione w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o każdorazowym zamieszczeniu cookies na urządzeniu Użytkownika. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).

2. Użytkownik może w każdej chwili usunąć pliki cookies korzystając z dostępnych funkcji w przeglądarce internetowej, której używa.

3. Ograniczenie stosowania plików cookies, może wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronie internetowej Serwisu. 

POLITYKA PRYWATNOŚCI

1. Sklep skandalsklep.pl informuje, że dane osobowe Klientów sklepu skandalsklep.pl są wprowadzane do bazy danych sklepu internetowego i wykorzystywane tylko w celu realizacji zamówień, chyba że Klienci sklepu internetowego wyrażą zgodę na szerszy zakres udostępniania swoich danych osobowych, a skandalsklep.pl dopełni stosownych procedur przewidzianych przez przepisy prawa, które pozwolą mu z tych danych osobowych korzystać w wyznaczonym przez przepisy prawa i uprawnione organy zakresie.

Dane mogą zostać przekazane jedynie podmiotom legitymującym się uprawnieniem do żądania ich przekazania ( Ustawa z dnia 29 sierpnia 1997 roku o ochronie danych osobowych (Dz.U. Nr 133, poz. 883 z późn. zmianami).

skandalsklep.pl nie udziela osobom trzecim informacji o zakupionych przez Klientów sklepu internetowego skandalsklep.pl towarach, chyba że o przekazanie takich informacji wystąpią uprawnione organy.

2.W celu dokonania transakcji zakupu w serwisie skandalsklep.pl , a następnie dostawy jakiegokolwiek towaru Klienci sklepu internetowego zostaną poproszeni o podanie następujących danych:

1. Imię i nazwisko

2. Nazwa firmy, dane adresowe, NIP ( w przypadku zakupu dokonywanego przez przedsiębiorców),

3. Pełny adres zamieszkania, siedziby bądź dostawy;

5. Telefon kontaktowy

6. Adres e- mail

7. Wybrana forma płatności.

3.Klienci sklepu internetowego mogą również dobrowolnie wprowadzić inne dane osobowe.

4. Żadne z danych osobowych udostępnionych przez klientów sklepu internetowego nie są udostępniane osobom trzecim. Każda osoba, której dane osobowe znajdują się w zbiorze danych administrowanym przez skandalsklep.pl jest uprawniona do wglądu w swoje dane osobowe, do ich usunięcia oraz dokonania zmian w tych danych.

5.Serwis skandalsklep.pl używa plików „cookies". Informacji zarejestrowanych w plikach "cookies" używamy m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania naszych serwisów do indywidualnych potrzeb Użytkowników. Można zmienić ustawienia dotyczące "cookies" w swojej przeglądarce internetowej. Jeżeli pozostawisz te ustawienia bez zmian pliki cookies zostaną zapisane w pamięci urządzenia. Zmiana ustawień plików "cookies" może ograniczyć funkcjonalność serwisu.

6. W przypadku zmiany powyższej polityki prywatności skandalsklep.pl poinformuje Klientów o zaistniałej zmianie poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności w swoim serwisie.